Perunkirjoituksen toimittaminen

Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Perunkirjoituksen toimittaa kaksi uskottua miestä.

Perunkirjoituksesta laaditaan perukirja, joka toimitetaan veroviranomaselle. Perunkirjoitus tulisi tehdä tarkasti ja huolellisesti, koska perukirja toimii lähtökohtana perintöveron määräämisessä. Perunkirjoitus on usein hyvä antaa asianajajan tehtäväksi.

Perunkirjoitus yhdistetään usein virheellisesti perinnönjakoon. Perunkirjoituksessa omaisuus ja vastuut kirjataan perukirjaan. Perinnönjako on eri toimitus, jossa vainajan varat jaetaan.

Palvelut

Perunkirjoitukset kuuluvat tavalliseen toimintaamme. Tavallisessa tapauksessa kumpikin perunkirjoituksen uskotuista miehistä on toimistostamme.

Toimimme pääasiassa Seinäjoella ja lähialueilla. Perunkirjoitustilaisuus voidaan järjestää asiakkaan ilmoittamassa paikassa tai toimitiloissamme Seinäjoella.

Tavallisesti pyydämme ennen perunkirjoitustilaisuutta asianosaisia toimittamaan aineiston perukirjan laatimiseksi tai sopimuksen mukaisesti hankimme tarvittavan aineiston ja toimitamme laatimamme perukirjaluonnoksen asiaan osallisille tutustuttavaksi ennen perunkirjoitustilaisuutta. Näin jokainen asiaan osallinen pystyy perehtymään asiohin jo ennen perunkirjoitustilaisuutta.

Kustannukset

Perunkirjoitusten toimittaminen hinnoitellaan tavallisesti tuntiperusteisesti. Vähimmäisveloitus on tuhat euroa lisättynä arvonlisäverolla.

Lisätiedot: Palkkiohinnasto